Crossfit

crossfit

De drie pijlers van Crossfit

Variatie:

Crossfit is een trainingsvorm die werkt rond gewichtheffen, cardio en gymnastiek. In een WOD (work-out of the day) komen verschillende oefeningen aan bod. Crossfitters zijn allround atleten. Dat maakt dat ze niet uitblinken in één enkel onderdeel, maar dat ze trainen om zo goed mogelijk te worden in verscheidene delen van de sport.

Op deze manier kan iedereen zijn sterkte vinden en leren van anderen.

Functionele Beweging

Duwen, trekken, tillen, squatten, … Bewegingen die je bekend voorkomen? Deze dagelijkse bewegingen stimuleren meerdere spiergroepen. Daardoor versterkt je ‘core’ of lichaamskern. Met de nodige begeleiding en steun van je coach, schiet je conditie de hoogte in en krijg je een betere lichaamshouding.

Hoge Intensiteit

Al deze oefeningen worden samengesmolten in een WOD, die nooit langer dan twintig minuten duurt. Deze korte training aan hoge snelheid zorgt er niet enkel voor dat de spierkracht toeneemt, maar ook de conditie. De cardiovasculaire kant van deze WOD prikkelt namelijk het metabolisme (lees: vetverbranding!) tot na de training. Kort maar krachtig, een cliché dat door Crossfit wordt bevestigd.